Waarom en hoe een contact blokkeren?
In Fotostudio heb je de mogelijkheid om een contact te blokkeren.
Waarom een contact blokkeren?
Het kan gebeuren dat je gecontacteerd wordt door spammers of voor oplichting. Je wilt voorkomen dat deze personen ten onrechte fotosessies boeken. Fotostudio biedt je de mogelijkheid om contacten te blokkeren.
Hoe blokkeer je een contact?
In de fiche van het contact dat je wilt blokkeren, vind je een knop Blokkeren door te klikken op de 3 puntjes rechtsboven.

Wat gebeurt er als je een contact blokkeert?
Een geblokkeerd contact (in ieder geval zijn e-mail) kan geen sessies meer boeken via de modules Mini-sessies, Online reservering, Catalogi of Cadeaubonnen.
Hij kan nog steeds je contactformulier invullen.
Waar vind je je geblokkeerde contacten terug?
Eenmaal geblokkeerd, blijft je contact zichtbaar in de menu's Contacten en Prospects.
Je kunt ook een geblokkeerd contact zoeken met zijn naam in het zoekveld rechtsboven in je account of Ctrl+K.
Hoe deblokkeer je een contact?
Het kan gebeuren dat je een geblokkeerd contact wilt deblokkeren.
Ga hiervoor naar de fiche van het te deblokkeren contact en klik vervolgens op de knop Dit contact deblokkeren.

Bijgewerkt op: 05/08/2026
Dankuwel!
